Våra favoritbryggningsmetoder - Chemex

mars 26, 2024 1 minsta läsning

Our Favourite Brewing Methods - Chemex

Till Nordic Coffee Fest bad vi några av våra partners inom kriminalkaffe att skicka sina favoritbryggrecept. För de som kom till mässan fanns den gratis tryckta broschyren tillgänglig men oroa dig inte för de som inte är i NCF-kåpan, vi delar alla recepten en gång i veckan här och på vår Instagram @espressogear

Detta recept kommer från Lappland, norr om Sverige och hem till Budhas Kafferosteri. Budha skrev själv detta recept till oss, vilket gör allt extra speciellt. För att veta mer om Budhas kafferosteri besök www.budhaskafferosteri.se .

Det är Budha Sutedja från Buddha Kafferosteri Det är Budha Sutedja som fokuserar på att hälla över.

Chemex-bryggaren är lika klassisk som stilren.

Mal 20g medelgrovt kaffe och värm upp vatten till 94°C. Skölj filtret som också värmer glasbryggaren.

När du är klar,

1. Häll långsamt 55 g vatten tills det har gått 55 sekunder
2. Häll på 45g vatten tills 1:25 min
3. Häll sedan ytterligare 100g vatten tills 2:00 min
4. Häll på de sista 65 g vattnet

Sikta på en total bryggtid på 2:55 - 3:25 min, och totalt 320 g vatten.

Hoppas du njuter lika mycket som jag.

Få hela upplevelsen genom att köpa din kaffeutrustning här Favorite Brew Collection - Chemex

Skriv en kommentar

Kommentarer kommer att godkännas innan publicering