Våra favoritbryggningsmetoder - AeroPress

mars 12, 2024 2 minsta läsning

Our Favourite Brewing Methods - AeroPress

Tryck på läsningen!

Till Nordic Coffee Fest frågade vi några av våra partners i brottslighet kaffe för att skicka sina favoritbryggrecept. För de som kom till mässan fanns den gratis tryckta broschyren tillgänglig men oroa dig inte för de som inte är i NCF-kåpan, vi delar alla recepten en gång i veckan här och på vår Instagram @espressogear

Det andra receptet kommer direkt från Stockholm och är skrivet av Pierre från The Brew Journal. Du kan prenumerera på The Brew Journals nyhetsbrev här .

Det här är baristan Pierre Tymms som brygger AeroPress. Det är Pierre som har den bästa tiden med sin AeroPress

Aeropress är en mångsidig bryggare som borde finnas med i alla kaffeälskares arsenal. Jag reste med en när jag backpackade i Europa i 4 månader tillbaka 2017 (köksvåg och handkvarn ingår, ja jag fick roliga blickar på vandrarhemmen).

Prisbelönt Aeropress-recept

Det här är det exakta receptet som jag brukade bli tvåa i Aeropress-SM 2019 — nu är det din tur att prova!

Vad du behöver

  • 24 g kaffe (finmalt)
  • 150 ml kokande vatten (för bryggning)
  • ~100 ml kallt vatten (för bypass)
  • 2 Aeropress pappersfilter , sköljda

Metoden

Inverterad metod: Tillsätt kaffe och häll sedan omedelbart i alla 150 ml kokande vatten.
Kraftig omrörning: Rör om som en galning i ~15 sekunder (upp till 40 sekunder på timern ).
Lock & Expel Air: Fäst Aeropress-locket med 2 sköljda pappersfilter och tryck försiktigt ut luften. Tips: Ta bort Aeropress från din våg innan du gör detta!
Vänd och tryck: Vid 1:15 , vänd och tryck långsamt till 1:40 .
Spädning: Förbigå med ~100 ml kallt vatten , eller justera till önskad styrka.

Resultatet? En saftig, fyllig kopp med otrolig sötma. Om du är ett Aeropress-fan är detta ett måste-testa!




Hitta allt du behöver för att prova Pierres recept i vår AeroPress-kollektion



Skriv en kommentar

Kommentarer kommer att godkännas innan publicering