Våra favoritbryggningsmetoder - Origami

mars 05, 2024 1 minsta läsning

Our Favourite Brewing Methods - Origami
Till Nordic Coffee Fest bad vi några av våra partners inom kriminalkaffe att skicka sina favoritbryggrecept. För de som kom till mässan fanns den gratis tryckta broschyren tillgänglig men oroa dig inte för de som inte är i NCF-kåpan, vi delar alla recepten en gång i veckan här och på vår Instagram @espressogear

Det första receptet kommer direkt från Falkenberg och är skrivet av Beatriz från micro kafferosteriet Swerl. För att veta mer om Swerl checkar du in på deras hemsida www.swerl.se

Det här är Beatriz Ferreira från Swerl. På bilden är hon klädd i svart och brygger kaffe. Hon håller i en svart vattenkokare och häller vatten i en drakblå Origami-droppare. Bakgrunden är mestadels beige med växter. Det här är Beatriz som brygger receptet själv.

Häll över med Origami-dropparen

Tillsätt 15 g medelgrovmalet kaffe. Vattnet kommer att rinna lite snabbare i detta filter jämfört med en klassisk V60, så slipa inte för grovt. 

Häll totalt - 250 g vatten vid 94 °C.

1. Första hällen: 60g -Vänta 00:30 sekunder
2. Andra häll: 60g -Vänta 01:00.
3. Tredje hällen: 130g

Försök att sikta in en total bryggtid på: 2:15 - 2:30 min



Alla produkter du behöver finns här i vår favoritbryggningsmetoder - Origami -kollektion.


Skriv en kommentar

Kommentarer kommer att godkännas innan publicering