Iskaffet i japansk stil - vår gamla vän

juni 12, 2023 1 minsta läsning

Shout out to @thirdcultureken for taking this picture in Kawagoe

Meiji-eran

När sommaren kommer ökar efterfrågan på iskaffe och en speciell stil av dessa uppfriskande goa pojkar är mycket äldre än du tror.

Iskaffe i japansk stil är föremål för diskussion igen efter att det återvände 2019, men visste du att det skapades runt Meiji-eran 1891? Författaren Kendō Ishii introducerade först drinken på en isbutik - av alla ställen, eller hur? -.

Den första metoden för iskaffe som skapades där bestod i att blötlägga en flaska kaffe i brunnsvatten eller is, så att den svalnade från utsidan. På så sätt späddes inte kaffet ut av is och behöll den utsökta smaken.

Senare under Taish ō -eran (1912-1926) började iskaffe visa sitt ansikte runt kaféets menyer, receptet innehöll också gummisirap och mjölk. Eftersom kaffe alltid utvecklas nuförtiden skiljer sig receptet helt från Meiji och Taish ō- eran, och som tur är kan du prova det idag!

Du kommer att behöva:

  1. 20 g malet kaffe (finare än den vanliga överhällningen)
  2. 120 g is
  3. 180 g varmt vatten
  • Sätt in isen i karaffen och lägg droppen ovanpå. Klä med ett pappersfilter och tillsätt det malda kaffet.

  • Blomma bort det och häll vatten tills din våg visar 180g

  • Njuta!

De goda nyheterna: vi säljer alla redskap som behövs för att göra detta iskaffe i vår Pour Over-kollektion här .

Låt oss veta dina tankar och böner i kommentarerna, vi ses nästa gång!

Skriv en kommentar

Kommentarer kommer att godkännas innan publicering