GRATIS FRAKTAR FÖR EU & USA ÖVER 200 €
GRATIS FRAKTAR FÖR EU & USA ÖVER 200 €
mars 17, 2023 2 minsta läsning
Åh, för kärleken till en Chemex-bryggning...
För oss är det ett sätt att brygga som (nästan) alltid resulterar i en ren, icke bitter kopp. Tjockleken på filtren absorberar en del av oljorna vilket kan bidra till en mindre slät bägare, naturligtvis, allt detta ligger i betraktarens mun, men det är vår preferens.
Chemex har funnits i evigheter, det är ikoniskt och låt oss inse det, en vacker burk. Prova som andra wannabes kanske, de lyckas helt enkelt inte med varken stil eller funktion. Det har varit en design som har förblivit oförändrad sedan 1940-talet och sanningen är, oavsett om du serverar kaffe, vatten eller presenterar blommor, så kliver Chemex-bryggaren fram till baren och levererar.
Kanske lite knepigare att brygga, men om du maler dina bönor så grova som havssalt så är du på rätt väg.
Mängden kaffe du kommer att brygga beror på förhållandet mellan kaffe och vatten, prova 50g kaffe till 700g vatten, men allt är en smakfråga. Lek med mängden kaffe och vatten för att få den smak som passar dig.
Det går lite så här...vik ut ditt filter och se till att trippelvikningen är vid den främre pipen på Chemex.
Blöt filtret med varmt vatten och häll ut, tippa ner det malda kaffet i filtret och skaka det så att det blir platt. Ditt vatten bör vara cirka 92-95°C.
Är du redo för 4-pour-metoden?
Kommentarer kommer att godkännas innan publicering
Registrera dig för att få det senaste om försäljning, nya releaser och mer...